Det finns olika ekonomiska stöd att söka för utbyggnad av laddinfrastruktur! Klimatklivet för publik laddning öppnar snart för en ny ansökningsomgång. 
Lyssna på avsnittet

Ska du installera publik laddning för lätta (eller tunga fordon)? I snart öppnar nästa omgång av klimatklivet, där du kan söka bidrag för just detta! Nu i augusti ska samråd lämnas in till länsstyrelsen om det behövs.

Några datum att ha koll på:
⚡23 augusti–2 september 2022 – tid för att lämna in samråd

⚡ 26 september – 7 oktober 2022 – tid för att lämna in anbud (ansökan)

I vårt poddavsnitt “Så tar du del av miljonerna!” från 23 juni i år reder vi ut hur det funkar, var och när du ansöker och vilka olika laddpunkter du kan söka stöd för. Avne vilka andra stöd som finns för instalation av laddning.

Mycket bra information finns också på Naturvårdsverkets hemsida

I avsnittet pratar vi också om stödet Laddda bilen – för dig som vill bygga läggning för anställda eller boenden (icke-publik laddning)

Om du som privatperson vill installera laddning hemma kan du nyttja Grönt Avdrag, mer om dett akan du läsa här hos Skatteverket

Dekorativ bild. Omslagsbild podcast: Öka takten- Fossilfritt och energismart

Öka takten- fossilfritt och energismart är en podd av Energikontoret Region Jämtland Härjedalen du hittar avsnitten där poddar finns och på energikontorets hemsida