Nyligen var vi, Tove och Rebecka, från Energi- och klimatrådgivarna Jämtland Härjedalen på turné i Strömsund!

Tre besök var planerade och till dessa besök hade vi med oss en värmekamera för att ha möjligheten att göra en analys av lokalerna åt de vi besökte. Tack vare den kunde vi hitta fönster och dörrar som inte var täta, kalldrag vid golvlister och ojämnheter i takisolering.

Med en värmekamera kan vi hjälpa dig med att kontrollera att en byggnad inte läcker värme i onödan, något som kan resultera i ökad energiförbrukning. Framför allt under årets kallare månader vilket resulterar dyrare elkostnader. Kanske har du tidigare upplevt att vissa områden inomhus känns kallare än andra? Med hjälp av en värmekamera kan vi göra en inomhusanalys av en byggnads lokaler för att hitta ställen som är kallare än andra som inte är lika lättupptäckta eller självklara som ett kalldrag, och kan därför hjälpa dig dra en slutsats om var åtgärder kan behöva göras.

Förutom att analysera och kontrollera eventuella värmeläckage i dina lokaler går vi igenom lokalerna med ”energiglasögonen” på. Tillsammans ser vi över möjliga sätt att minska energianvändningen och ger dig tips för direkta åtgärder. Hittar vi något som behöver undersökas närmre diskuterar vi det med dig så du känner dig trygg angående hur du ska gå vidare. Åtgärder kan handla om allt från tekniska lösningar till rutiner och beteenden.

Är du intresserad av rådgivning?

Hitta din rådgivare här
En solig delvis molnig himmel, skuggig dal, kort taget från en backe full med snö
En energi- och klimatrådgivare läser av ett rum med deras värmekamera
Två rådgivare som ser glada ut, de dricker kaffe tillsammans med en kund samtidigt som de går igenom personens statistik på en dator