Tisdag den
7 september

Den 7 september anordnas den digitala Solsafari 2021. Under dagen kommer du att kunna ta del av livesändningar och förinspelade rundturer från olika solcellsanläggningar runt om i hela Sverige. Ingen anmälan krävs och det är kostnadsfritt att delta.

Läs mer och ta del av material på https://www.framtidenssolel.se/solsafari/

Solsafari är för alla som är intresserade av solenergi och att producera egen förnybar el. Oavsett om du är en privatperson, företagare, representant för en kommunverksamhet eller medlem i en bostadsrättsförening finns en föreläsning eller rundtur av en solcellsanläggning för dig. Och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller sakkunnig och nyfiken på det allra senaste inom solenergi – varmt välkommen till Solsafari 2021!

Solsafari 2021 arrangeras inom ramen för Framtidens solel i östra Mellansverige. Det är ett projekt som drivs av Länsstyrelsen i Östergötland i samverkan med Energikontoret i Mälardalen, Region Östergötland, Region Örebro län, Länsstyrelsen Västmanlands län, STUNS Energi och Almi företagspartner Östergötland. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf).

Solsafari genomförs i samverkan med energikontor, länsstyrelser, regioner och kommuner runt om i hela landet.

Dekorativ bild. Solsafari 2021

Upplägg för dagen:

Programmet pågår hela dagen och riktar sig till olika målgrupper vid olika tider:

9- 10.30  Kommuner

11 – 12.30 Solcellsparker

13- 14.30 Företag

17- 19.30 Privatpersoner och Bostadsrättsföreningar

Du hittar programmet här