Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Den tillgängliga laddplatsen – att bygga laddplatser för alla

7 oktober @ 10:00 - 11:30

Onsdag den 7 oktober arrangerar vi ett webbinarium med fokus på betydelsen av att tillgänglighetsanpassa laddplatser så att de är inkluderande för alla!

Webbinariet lyfter vikten av att tänka på tillgänglighet i samband med installation av laddstationer, vad vi vinner på att utforma laddplatser på ett tillgängligt sätt samt hur vi kan gå tillväga.

Kort program

  • Varför tillgänglighet och för vem? Vi får höra om hur projektet SiSL Mellersta Norrland inventerat brister vid publika laddplatser och arbetar för fler tillgängliga laddplatser. Vi hör också om hur laddplatserna kan upplevas av de som har en funktionsvariation och som vill bidra till en omställning av transportsektorn.
  • Jan-Erik Herranen, DHR berättar om sin undersökning av tillgängligheten vid laddstationer runt om i Sverige.
  • Så kan laddplatser bli inkluderande i utformning och design. Linda Bogren, Designhögskolan i Umeå berättar om resultat från designstudenters arbete för att utforma “den tillgängliga laddplatsen”.
  • Frågor och diskussion

När: Onsdag 7 oktober kl 10:00 – 11:30

Anmälan: Webbinariet är gratis och du anmäler dig här!
Någon dag innan webbinariet får du en möteslänk samt instruktioner för anslutning.

Varmt välkommen att delta samt att sprida detta i ditt nätverk!

Webbinariet är samarrangemang mellan projekten Elbilslandet Syd (som leds av Länsstyrelsen Skåne och Energikontoret Skåne) och Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland (som leds av Biofuel Region och Region Jämtland Härjedalen).

Detaljer

Datum:
7 oktober
Tid:
10:00 - 11:30