I ett förändrat klimat blir vintrarna kortare, hur kan vi tänka kring resan till skidåkningen för att minskavårt avtryck?

I poddavsnittet pratar Tove Lisa med Tom-Oliver om resan till skidåkningen! Våra resor har en stor klimatpåvelraan men det finns alternativ.

Tom-Oliver Hedvall, skidåkaren som räknar sina koldioxidutsläpp och jobbar för att åka skidor runt hela världen med så litet klimatavtryck som möjligt delar med sig av sina erfarenheter. Att åka tåg, segla eller hitta äventyret hemma, han har testat flera olika alternativ. Vill du vara med och samla poäng på din klimatsmarta resa? I mars månad pågår POW mobility month läs mer och se hur du deltar här.
Vill du komma i kontakt med oss på energikontoret går det som vanligt bra att maila till energikontoret@regionjh.se
Produktion: Poddverandan i Östersund
Lyssna på avsnittet här

I avsnittet pratar vi utifrån olika kalkyler som ställts upp. Du kan titta i kalkylerna nedan. Här ser du vilken information som ligger bakom uträkningarna. Förutom det vi diskuterar i podden kan kan du se både leasing och köp av både personbil (privat) och lätt transportbil (företag).

Dekorativ bild. Omslagsbild podcast: Öka takten- Fossilfritt och energismart

Detta är ett avsnitt av podden Öka takten – fossilfritt och energismart. En podd av Energikontoret Region Jämtland Härjedalen.

Förutom detta avsnitt finns många fler att lyssna på med olika teman och ämnen kopplat till energi och klimat! Du hittar podden på många av de vanliga plattformarna.