Elbilarna blir allt fler, men var ska alla laddas?

Det korta svaret är på bilens parkeringsplats! Majoriteten av all laddning sker när bilen är parkerad, hemma eller på arbetsplatsen. Det är därför viktigt att möjliggöra laddning där bilägaren själv inte har rådighet.

Elbilarna blir allt fler, den mesta laddningen sker hemma och för personer som bor i lägenhet eller har behov av laddning på arbetsplatsen är det därför viktigt att fastighetsägare och arbetsgivare är med i utbyggnaden av laddplatser.
I detta avsnitt gästas vi av Linus Ekqvist, VD på Krokomsbostäder som berättar om deras arbete med att bygga laddplatser både för sin hyresgäster och anställda. Hur kan du ta betalt? Kan befintlig infrastruktur nyttjas? Vilken hjälp kan du få?
Lyssna på avsnittet här

Mer info!

Ladda bilen – Här kan du läsa mer om stöd för installation av laddning för anställda och boende!

I avsnittet pratar vi kort om tillgänglig laddning – att bygga laddning som ät lätt att nyttja för alla. Du kan höra mer om dett i ett tidiagre avsnitt: Bygg tillgängliga laddplatser för alla

Det finns också mycket bra information samlad på Biofuel Regions Hemdia -> Tillgänglighet 

Dekorativ bild. Omslagsbild podcast: Öka takten- Fossilfritt och energismart

Detta är ett avsnitt av podden Öka takten – fossilfritt och energismart. En podd av Energikontoret Region Jämtland Härjedalen.

Förutom detta avsnitt finns många fler att lyssna på med olika teman och ämnen kopplat till energi och klimat! Du hittar podden på många av de vanliga plattformarna.